De naam van een van de grootste hippische sporters van de vorige eeuw is aan het evenement Jumping Amsterdam verbonden. De beste internationale springruiter ontvangt na afloop van de wereldbeker springen op zondag 27 januari de Anton Ebben Award. Aan deze extra prijs is een geldbedrag van 10.000,- euro gekoppeld.
Voor Jumping Amsterdam, een evenement met een rijke historie die teruggaat tot 1950, is deze prijs een eerbetoon aan een groot sportman die vele malen de Amsterdam RAI betrad. De springruiter die tijdens het laatste weekend van januari 2008 in het overall klassement als beste uit de bus komt verdient deze unieke bonus. Naast de wereldbekerwedstrijd op zondag en BMC Grote Prijs van Amsterdam op zaterdag telt ook de jachtrubriek met de titel âAnton Ebben Prijsâ mee voor de eindstand. Deze wedstrijd is onderdeel van De Telegraafavond op vrijdag 25 januari en geldt tevens als kwalificatie voor de Rolex FEI World Cupâ¢. Om 18.30 uur begint het avondvullende programma met een internationale springrubriek over twee fasen. Aansluitend wordt de teamgeest van diverse professionele ruiters getest. Zij spelen in de zandpiste van de Amsterdam RAI een voetbalwedstrijd tegen verschillende leden van het oud-Nederlands elftal. Na dit bijzondere intermezzo wordt de Anton Ebben Prijs verreden. De Telegraafavond sluit af met een spetterende afterparty in het promodorp met de roadshow van het bekende Amsterdamse café Bolle Jan.
Jumping Amsterdam vindt plaats van 24 tot en met 27 januari 2008 in de Amsterdam RAI. Toegangskaarten zijn te bestellen via TopTicketLine op telefoonnummer 0900-3005000 (45 cpm).
Anton Ebben genoot zijn hoogtijdagen eind jaren â70. De springruiter nam met zijn legendarische paard Jumbo Design in 1976 deel aan de Olympisch Spelen in het Canadese Montreal. De enige Nederlandse ruiterploeg die in de geschiedenis van de verkiezing âSportploeg van het Jaarâ ooit de titel greep was de equipe in 1977. Anton Ebben, Johan Heins, Henk Nooren en Harry Wouters wonnen in dat jaar het Europese teamgoud in Wenen. Op hetzelfde Europees kampioenschap wist Ebben individueel een bronzen medaille te bemachtigen. Bij de wereldkampioenschappen van 1978, in het Duitse Aken, werd het team waarvan Ebben deel uitmaakte tweede. Pas in augustus 2006 was er voor Nederland weer eremetaal in een landenwedstrijd op een WK.